Stuur ons een berichtje

Demissionair kabinet zet ook streep door de festivals van de nazomer

Elke keer vasthouden aan een klein beetje hoop: dat is wat we de afgelopen tijd telkens deden. Zou het dan toch? Nu hielden we vast aan de festivals in september, want vanaf 1 september zou er wellicht toch echt iets... misschien? Nee. Het demissionaire kabinet vergeet de kunst- en cultuursector compleet en zet een streep door evenementen en festivals tot medio september.

GEEN FESTIVALS IN SEPTEMBER 

Het is een lastige en moeilijk te begrijpen situatie: zojuist maakte het demissionaire kabinet bekend dat evenementen zijn toegestaan 'onder strikte voorwaarden'. En dat zijn de voorwaarden die we kennen en waar de festivalsector niks mee kan: evenementen voor maximaal 750 mensen, en dat is geen enkel festival te noemen. Het had zo mooi kunnen zijn, dat we dit jaar tóch nog een dagfestival meepakten. Daar hielden we ons aan vast, maar met deze regels houdt het in dat festivals als Dauwpop, BRUIS en Paaspop ook dit jaar geen doorgang mogen vinden en dat is een flinke domper. 

Wat het nog lastiger te begrijpen maakt, is dat het demissionaire kabinet wél ruimte maakt voor andere evenementen, zoals voetbalwedstrijden of de Formule 1 in Zandvoort. Het wekt enorme onvrede en woede op in de kunst en cultuur sector, dat werd vanochtend al duidelijk in de column Wouter Monden in KINK Start. De maatregelen zijn een dikke middelvinger naar de complete kunst- en cultuursector en het is onduidelijk wanneer er wel wat mogelijk is voor deze sector.

KINK-dj Mick Hummel belde in het KINK Kafe met Jos Willemsen van festival platform Festileaks voor een reactie. 

00:00
03:58

Datum

13 augustus 2021

SHARE

NU op KINK

Jack White

That's How I'm Feeling

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje