Stuur ons een berichtje

Declan McKenna is terug met anti-oorlog track British Bombs

Na twee jaar is daar dan eindelijk nieuwe muziek van het jonge supertalent Declan McKenna, British Bombs!

"I just think it's pure bullshit."

British Bombs is de eerste nieuwe muziek van Declan McKenna sinds de release van zijn debuutalbum twee jaar geleden. Het energieke nummer is geproduceerd door James Ford, die eerder al produceerde voor onder andere Arctic Monkeys en Florence + The Machine. De lyrics focussen zich op, in Declan’s ogen, de schijnheilige Britse wapenhandel en de invloed dat dit heeft op de rest van de wereld. Hij vindt dat er te vaak van uit gegaan wordt dat de problemen in de wereld te complex zijn om niet te eindigen in oorlog of het niet hebben en verkopen van wapens. “I just think it is pure bullshit." 

Aan NME vertelde Declan eerder al dat er voor zijn gevoel al lange tijd geen “full-on anti-war” track was gemaakt. Iets moderns en wat in deze tijd thuishoort. Zijn doel was dan ook een nummer te schrijven dat regelrecht tegen oorlog, op welke manier dan ook, is. Met British Bombs is dit dan ook zeker gelukt. 

Maatschappelijke problemen 

De jonge singer-songwriter is nooit bang geweest om maatschappelijke problemen aan te kaarten in zijn muziek. Zo maakte hij met zijn track Brazil korte metten met FIFA en het effect dat de FIFA World Cup van 2014 op Brazilië had. Hierin zong McKenna over de verkoop van de Amazones door het land, de mensen die overleden bij het bouwen van de perfecte stadia met alleen als doel dat het land er goed uitzag op tv.

“I guess I’m someone who wants to share that and wants to make a point about, you know, certain things I think are right and wrong.”

Na het uitbrengen van zijn eerste plaat gaf Declan Mckenna aan dat hij het lastig vond om de stempel te hebben van een “politieke artiest” en “protestzanger”, NME sprak McKenna hierover en of hij hier nog steeds mee in de knoop zit. In loop van tijd heeft de zanger heeft wel geaccepteerd, maar ziet hij zichzelf niet als een politieke artiest. “I think I have an opinion on a lot of things, and I guess I’m someone who wants to share that and wants to make a point about, you know, certain things I think are right and wrong.”

De inkomsten van de single worden gedoneerd aan het goede doel. Declan wil met de opbrengen mensen helpen die worden getroffen door de problemen waar hij over zingt. 

Datum

20 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

Vices, The

Gold

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje