Stuur ons een berichtje

De Wederopstanding van Artiesten

Of het nou gaat over David Bowie of Kurt Cobain, we hebben allemaal wel een artiest die we voor een allerlaatste show uit de dood willen laten opstaan. Zolang dat nog een fantasie blijft, kijken we naar de artiesten die een eigen soort wederopstanding hebben doorgemaakt.

RED HOT CHILI PEPPERS

De Peppers bestaan inmiddels al bijna 40 jaar, al zij het in verschillende samenstellingen. De band begon met gitarist Hillel Slovak en drummer Jack Irons. In den beginne was het bestaan van RHCP alles behalve vredig. De heroine en cocaine zorgen er uiteindelijk voor dat Slovak kwam te overlijden. Irons belandde dankzij de dood van de gitarist in een depressie en verliet de band. overgebleven leden Anthony Kiedis en Flea vonden in John Frusciante en Chad Smith passende nieuwe bandleden, waarmee de band letterlijk nieuw leven in werd geblazen. 

AUDIOSLAVE

Tsja, wat moet je als band, wanneer de zanger er opeens vandoor is. Rage Against The Machine vond het niet gepast om onder de zelfde naam door te gaan zonder frontman Zack de la Rocha. Producer Rick Rubin stelde voor om eens te gaan jammen met Soundgarden boegbeeld Chris Cornell 'and see what happens.' Audioslave was in het leven geroepen en de leden van Rage waren als herboren.   

IRON MAIDEN

Na het album Fear of The Dark vond zanger Bruce Dickinson het wel eens tijd voor wat anders. De zanger die Iron Maiden na het vertrek van Paul Di'Anno nieuwe energie moest geven, liet de band na 1992 op sterven na dood achter. De doorstart met Bruce's opvolger Blaze Bayley wilde niet echt lukken. Gelukkig kwam Bruce in 2000 in volle glorie terug waarop de Metal iconen er weer op volle sterkte tegenaan konden. 

GREEN DAY

Hun mainstream doorbraakalbum Dookie sloeg in als een bom, maar die grote impact van Green Day was van korte duur. 'Good Riddance' en 'Minority' leverde nog wat bescheiden hitjes op, maar eigenlijk had het grote publiek Green Day al een beetje afgeschreven. Tot 2004. Tien jaar na hun grote succes kwam de plaat die van Green Day opeens weer een wereldact maakte. Als ware Jesus of Surburbia stond de band dankzij American Idoit weer met twee benen in het land der levenden.  

PARAMORE

Het is inmiddels al een paar jaar stil rondom Paramore, maar in 2017 leek Hayley Williams alle wind in de zeilen te hebben. Ze werd bekend met de pop-punk knaller 'Misery Business' waarna de band belandde in een draaideurbeleid aan bandleden. Daar was tien jaar na hun doorbraak echter niks meer van te merken. Met hun comeback single " Hard Times' klonk de band frisser dan ooit. Een ware Paramore Renaissance! 

THE STROKES

Geen drama, geen wisselende bandleden, geen grote flops. Het verhaal van The Strokes is er een waarin de band er gewoon even geen zin in heeft. Julian Cassablancas en de zijnen hebben na de release van Comedown Machine in 2013 maar een handje vol shows gespeeld, maar ze zijn sinds The New Abnormal uit 2020 weer helemaal terug. Het heeft even geduurd maar komende zomer zijn ze voor het eerst in zestien jaar weer in levende lijve op een Nederlands podium te zien.

RED HOT CHILI PEPPERS (nog een keer)

Telt u even mee? Hoe vaak hebben we al gedacht dat het einde van Red Hot Chili Peppers nabij was? Eerst na de dood van gitarist Hillel Slovak, een paar jaar later na het vertrek van nieuwe gitarist John Frusciante, tussendoor nog een berg aan drugs problemen, vervolgens weer omdat John Frusciante de band verliet. Ondanks de stoelendans van gitaristen en alle andere turbulentie die de band heeft doorgemaakt, zijn de Peppers annu nu terug van eigenlijk nooit weggeweest. 

Datum

17 april 2022

SHARE

NU op KINK

Melissa Etheridge

Like The Way I Do

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje