Stuur ons een berichtje

De terugkeer van Moshpits en Sit-downs op het Back To Live testfestival

Eindelijk weer een festival, eindelijk weer livemuziek, eindelijk weer een moshpit, eindelijk weer een sit-down. Al die dingen waar iedereen zich al een jaar op verheugd waren gisteren, voor heel even werkelijkheid. Op het Back To Live Festival in Biddinghuizen, op het heilige Lowlandsterein, mochten 1500 gelukkigen zich even in een coronavrije wereld wanen.

Het evenement is bedoeld als test, om te kijken hoeveel contactmomenten bezoekers hebben tijdens een festival. Iedereen die kaarten had moest zich van te voren laten testen en mocht alleen naar binnen met een negatieve testuitslag. Maar eenmaal binnen konden velen hun geluk niet op. KINK-dj Stefan Koren was erbij en voelde de uitgelatenheid van de aanwezige festivalgangers.

00:00
01:53

MOSHPIT

Hoewel het voor de bezoekers in eerste instantie wat onwennig voelde om geen 1,5 meter afstand te houden, was dat gevoel al snel weg. Binnen de kortste keren stond iedereen met een biertje in de hand tegen elkaar aangedrukt en na een dag ondergedompeld te zijn in festivalsferen ontstonden er zelfs moshpits en sit-downs!

DE STAAT, CHEF' SPECIAL & BANJI

Ook voor de bands was het onwerkelijk. Torre Florim, frontman van De Staat, zei een week geleden al in de KINK Start dat hij bang was een beetje roestig te zijn. Maar wat bleek, dat viel alles mee. "We waren niet echt roestig eigenlijk. We waren gewoon fijn gepolijst als altijd", zei hij na afloop. "Ik had het naar m'n zin". "Ik vond het overweldigend zelfs", vult toetsenist Rocco Hueting hem aan.

00:00
07:47

Ook voor Chef' Special was het weer even wennen. "We reden het backstage terein op, en ik voelde instant een soort vlindertjes in m'n buik", zegt frontman Joshua Nolet. "Een soort verliefdig gevoel. Dat je binnenkomt, dat je die muziek in de tent hoort, dat als het stilvalt dat je dan een crowd hoort juichen. Het voelt ergens heel vertrouwd, maar ook als iets heel bijzonders, omdat je het al zo lang niet hebt meegemaakt."

00:00
04:40

Ook voor Morris Brandt, frontman van Banji was het een hele bijzondere. Eerder stond zijn band al in het voorprogramma van grote namen zoals Balthazar en Vampire Weekend, maar deze show kan daar zeker aan tippen. "Ik kan niet kiezen welke ik mooier vond", zegt hij. "Het was echt heel erg dope om gewoon weer mensen te zien, samen, dansen, knuffelen. Het was een beeld wat ik heel erg heb gemist."

00:00
04:43

DANCE

Een dag eerder was er ook al een dancefestival op hetzelfde terein. KINK-dj Stefan Koopmanschap was daarbij en laat je vrijdagavond in KLUB KINK er alles over horen! Vanaf 21:00 uur hoor je hem op KINK Indie en zaterdag check je 'm vanaf 11:00 uur als podcast!

Datum

22 maart 2021

SHARE

NU op KINK

Live

Selling The Drama

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje