Stuur ons een berichtje

Soundgarden

De strijdbijl is begraven: je kunt rekenen op nieuwe Soundgarden-muziek!

De langlopende juridische strijd tussen Soundgarden en Vicky Cornell, de weduwe van de overleden zanger Chris Cornell, is eindelijk opgelost. Beide partijen zijn tot een vriendschappelijke schikking gekomen, wat de weg vrijmaakt voor de uiteindelijke release van Chris' laatste opgenomen zangpartijen met de groep.

Twee jaar na Chris' dood in 2017 klaagde Vicky de overgebleven bandleden en hun manager aan, omdat ze naar eigen zeggen werden gedwongen om zeven onuitgebrachte opnames van Chris af te staan. Vervolgens klaagde de band Vicky aan omdat ze vonden dat zij geen recht had om de nummers achter te houden.

Na veel heen en weer gepraat en verschillende rechtszaken zijn Soundgarden en Vicky Cornell nu samen gekomen om het nalatenschap van de band en Chris' blijvende invloed op de muziekgeschiedenis te eren. Ze willen zijn onmiskenbare stempel als een van de grootste songwriters en vocalisten aller tijden in ere houden.

Het verzoeningsproces markeert een nieuw partnerschap tussen de twee partijen, waardoor fans wereldwijd de kans krijgen om de laatste nummers te horen waar Chris en de band aan hebben gewerkt.

Er is nog geen exacte datum bekend is over wanneer de nog niet gehoorde muziek zal worden uitgebracht.

Datum

17 april 2023

SHARE

Stuur ons een berichtje