Stuur ons een berichtje

Tina Turner op de albumhoes van ‘Everything You've Come to Expect’ van The Last Shadow Puppets

De muziekwereld reageert op het overlijden van Tina Turner

Tina Turner, de iconische rock- en popzangeres, is overleden. Een golf van eerbetonen en herinneringen van rockartiesten en beroemdheden overspoelen sinds gisteravond de socials, waarbij velen hun respect en bewondering voor de legendarische"Queen of Rock 'n' Roll" uitspreken.

Mick Jagger, die in 1985 een duet zong met Tina Turner tijdens Live Aid, zei: "Ik ben zo bedroefd door het overlijden van mijn geweldige vriendin Tina Turner. Ze was echt een enorm getalenteerde performer en zangeres".

Het officiële Twitter-account van de overleden David Bowie plaatste een lang eerbetoon en enkele afbeeldingen van de twee iconen samen, en verklaarde: "Ik zal je vanavond in de hemel zien... Verdrietig om te horen van het overlijden van Tina Turner, de legendarische zangeres wiens carrière teruggaat tot 1960 met de release van haar eerste opname: 'A Fool in Love' als Ike en Tina Turner"

Questlove, drummer van The Roots, schreef op Instagram: "Overlever. De koning en koningin. Ze was alles. Man…. Dit is een van de figuren waarvan ik gewoon wist dat ze zou leven in haar 3 cijfers. Ik was niet voorbereid om afscheid te nemen."

Red Hot Chili Peppers bassist Flea noemde haar de "ware rocker, grootste performer, meest diepgaand sexy vrouw. Wat een dynamiek, wat een verhaal, wat een heldin. Altijd een energie-inspiratie voor mij, altijd tappend uit de bron. Tina voor altijd. Man. Altijd in ontzag voor haar en de oneindige kracht"

 

Billy Corgan, de frontman van de Smashing Pumpkins, hield het kort en krachtig met zijn Twitter-bericht: "RIP aan de legendarische Tina Turner"​.

Deze eerbetonen laten de impact zien die Tina Turner heeft gehad op de muziekindustrie en haar vermogen om mensen te inspireren. Tina Turner is overleden, maar haar nalatenschap zal blijven voortleven in de harten van al haar fans en de artiesten die door haar zijn beïnvloed.

Datum

25 mei 2023

SHARE

NU op KINK

John Lennon

Gimme Some Truth

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje