Stuur ons een berichtje

De laatste 100 albums in de KINK Album Top 1000

Nog tot en met vrijdagavond hoor je op KINK de KINK Album Top 1000. De 1000 beste platen ooit gemaakt, volgens de KINK luisteraar. We zijn al een heel eind; vandaag beginnen we aan de laatste 100 platen.

Vanmiddag beginnen we aan die 100 meest populaire platen volgens de KINK-luisteraars. Wat je dan allemaal voorbij hoort komen? De volledige lijst vind je hier. Dit is een kleine greep uit die Top 100.

100. FATBOY SLIM - YOU'VE COME A LONG WAY, BABY 

Fatboy Slim trapt de start van de laatste 100 platen af! Zijn albumYou've Come A Long Way, Baby is het tweede studioalbum van de Britse producer Fatboy Slim. Hier staan onder andere 'Praise You' en 'The Rockafeller Skank' op. Je hoort tracks van You've Come A Long Way, Baby van Fatboy Slim donderdag rond 13:00 uur op KINK! 

95. SPINVIS - SPINVIS 

Spinvis is het debuutalbum van Spinvis uit 2002. 'Voor ik Vergeet' en 'Bagagedrager' staan erop, en dit zijn inmiddels echte 'Spinvisklassiekers'. Tracks van dit album hoor je donderdagmiddag op KINK! 

88. DE STAAT - BUBBLEGUM 

De Staat kunnen we maar liefst 5 keer noteren in de KINK Album Top 1000. Hun meest recente werk Bubblegum staat het hoogst genoteerd. Wat wil je ook anders met de (festival)knallers 'Kitty Kitty', 'Mona Lisa' en 'Pikachu'? 

 

68. FONTAINES D.C. - DOGREL

Fontaines D.C. bracht hun debuut album Dogrel uit in 2019. Reacties op dit album waren lovend. Een goede reden om maar liefst 7(!) singles uit te brengen van het album. Je hoort Dogrel in de KINK Album Top 1000 op donderdag bij Jasper! 

46. ALANIS MORISSETTE - JAGGED LITTLE PILL 

Op vrijdagochtend draait Michiel de nummer 46 van de KINK Album Top 1000. Op nummer 46 prijkt het album Jagged Little Pill van Alanis Morrisette. De grootste hits van de Canadeze zangeres staan op deze plaat: 'Ironic', 'Hand In My Pocket' en 'Head Over Feet'. 

30. ARCADE FIRE - THE SUBURBS 

Er komt meer uit Canada op de laatste dag van de KINK Album Top 1000. Arcade Fire staat met maar liefst vijf albums in de lijst. The Suburbs is het derde studioalbum uit 2010 en dit is de hoogste notering van de band. Bij deze band weet je dat er achter ieder album een bijzonder verhaal schuilt. In dit geval; voor The Suburbs maakte Arcade Fire acht verschillende albumhoezen. 

 

17. R.E.M. - AUTOMATIC FOR THE PEOPLE

'Everybody Hurts', 'Man On The Moon', 'Find The River'; allemaal tracks die staan op Automatic For The People van R.E.M. Het kan dan ook niet anders dat deze plaat hoog is geëindigd in de KINK Album Top 1000. Je hoort Automatic For The People vrijdagmiddag op KINK! 

13. LINKIN PARK - HYBRID THEORY 

Hybrid Theory is het debuutalbum van de Amerikaanse band Linkin Park. Het album, met onder andere 'One Step Closer' en 'In The End' werd uitgebracht in 2000. Maandag 20 juli is het 3 jaar geleden dat frontman Chester Bennington overleed. Luister maandagavond naar KINK voor ode aan de overleden zanger. 

9. ARCTIC MONKEYS - WHATEVER PEOPLE SAY I AM, THAT'S WHAT I'M NOT 

En dan is het ineens vrijdagmiddag en zijn we alweer in de Top 10 van die heerlijke lijst. Whatever People Say I Am, That's What I'm Not is niet alleen het album met de langste albumtitel uit de Top 10, het is ook nog eens het jongste album. Het debuutalbum van Arctic Monkeys stamt uit 2006. Al 14 jaar oud, maar nog steeds een broekie tussen de rest van de Top 10. Dit debuut van Arctic Monkeys ging als een raket en betekende het startschot van een succesvolle, nog steeds groeiende carriere van de jonge Britse honden. Een kleine greep; 'I Bet You Look Good On The Dancefloor', 'Dancing Shoes' en 'When The Sun Goes Down' stonden allemaal op deze eerste plaat. Je hoort Arctic Monkeys vrijdagmiddag bij Michiel op KINK in de KINK Album Top 1000. 

TOP 100

Dit was een kleine greep uit de Top 100 van de KINK Album Top 1000. De hele lijst vind je hier en hoor je natuurlijk op KINK. Tot en met vrijdagavond 18:00 uur hoor je de beste albums ooit gemaakt, volgens de KINK-luisteraar! 

DE ALBUMLIJST - NAZORG 

En daarna? Wat moet ik dan? Geen paniek! De officiele afterparty is - hoe kan het ook anders - in het KINK Kafé van 18:00 tot 22:00. En ook zaterdag zit je nog goed; je hoort dan de beste bonustracks van de KINK Album Top 1000. Tracks die we niet hebben gedraaid, nog een bonus versie, jouw verzoekje. Ook dit weekend gaan we dus gewoon door met die albums! 

Datum

16 juli 2020

SHARE

NU op KINK

Melissa Etheridge

Must Be Crazy For Me

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje