Stuur ons een berichtje

De La Soul’s Trugoy The Dove is overleden

David Jolicoeur, ook bekend als Trugoy The Dove en een derde van de legendarische rapgroep De La Soul, is op 54-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al enige jaren met hartproblemen.

In de 'Royalty Capes' video vertelt Trugoy, Yogurt achterstevoren, openlijk over zijn gezondheidsproblemen. Of deze problemen de doodsoorzaak zijn, is niet bevestigd. Enige tijd geleden was De La Soul nog aanwezig op de uitreiking van de Grammys. Daar maakten de rappers onderdeel uit van een 50 years of hiphop show. Trugoy was hierbij niet aanwezig. 

DE LA SOUL

De rapgroup De La Soul ontstond in de jaren '80, in Long Island, bestaande uit Kelvin 'Posdnuos' Mercer, Vincent 'Maseo' Mason en David ' Trugoy' Jolicoeur. Ze braken door in 1989 als vrogelijke tegenhanger van de steeds aggressiever wordende west-coast rap. Ze zijn vooral bekend van hits als 'Say No Go' en 'Me, Myself and I.' 

In de zeroes won De La Soul aan populariteit door veel samen te werken met Gorillaz. Trugoy is bijvoorbeeld een van de belangrijkste songwriters achter 'Feel Good Inc.' In 2018 stond Trugoy, samen met Gorillaz en de rest van De La Soul, op Lowlands.

Datum

13 februari 2023

SHARE

NU op KINK

Fontaines D.C.

In The Modern World

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje