Stuur ons een berichtje

De La Soul wint strijd om streaming rechten

Er heeft in de afgelopen jaren flink wat getrouwtrek plaats gevonden, maar de strijd lijkt nu eindelijk gestreden: De La Soul heeft binnenkort de masterrechten weer in handen. Daarmee kunnen de hip-hop legendes eindelijk de streamingdiensten op.

Het gaat om de albums 3 Feet High and RisingDe La Soul Is DeadBuhloone MindstateStakes Is HighArt Official Intelligence: Mosaic Thump, en AOI: Bionix. Nu de bandleden hun eigen masterrechten in handen hebben, dus de rechten van de originele opnames, is het voor De La Soul eindelijk de moeite waard om de streamingwereld te betreden. De platen vallen nu onder het label AOI, van bandlid Maseo, in samenwerking met Reservoir records. 

In 2019 was er al het een en ander te doen om de masterrechten van De La Soul's eerste zes albums. Hun toenmalige label Tommy Boy zou de platen op de streamingdiensten zetten, waarna de band en hun fans daartegen in protest gingen. De La Soul was het namelijk niet eens met de verdeling van de opbrengsten die de streams op zouden leveren. Het label zou maarliefst 90% van de opbrengsten opstrijken. Tommy Boy staakte de plannen na deze publieke ophef. In 2021 werd Tommy Boy opgekocht door het label Resevoir Records, die meer bereid waren om te onderhandelen over de mogelijkheden. Die onderhandelingen zijn nu dus eindelijk ten einde. 

Datum

4 januari 2023

SHARE

NU op KINK

Nirvana

Love Buzz

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje