Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine reist af naar 2002

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2002! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

Op 1 januari 2002 konden we voor het eerst contant betalen met de euro. De euro wordt ingevoerd als geldmidddel in twaalf van de vijftien Europese landen die zijn aangesloten bij de EU. In februari van 2002 zijn we getuige van het huwelijk van Kroonprins Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta in de Beurs van Berlage en de Nieuwe Kerk in Amsterdam én natuurlijk van 'de traan. Op de Olympische Spelen van Salt Like City zijn Gerard van de Velde en Jochem Uytdehaage de grote winnaars en gaan naar huis met Olympisch Goud. 

Het is ook het jaar waarin de broers Bas en Aad van Toor maken bekend te stoppen als Bassie en Adriaan, gelukkig volgt er nog wel een afscheidstournee. In 2002 overleed Freddy Heineken. 

Op muzikaal vlak kwamen een aantal geweldige albums naar buiten. O van Damien Rice bijvoorbeeld. Red Hot Chili Peppers waren inmiddels uitgegroeid tot volwassen (wilde) jongens en kwamen met By The Way. Yoshimi Battles The Pink Robots (Flaming Lips), Yankee Hotel Foxtrot (Wilco) en Up The Bracket (The Libertines) zijn ook allemaal afkomstig uit 2002. 

In verschillende kelders of oefenruimtes ter wereld besloten verschillende jonge muzikanten bandjes op te richten: The Killers, Arctic Monkeys, Editors, LCD Soundsystem en MGMT zijn geboren. 

Op Pinkpop 2002 zagen we onder andere Heather Nova, Faithless, Rammstein, Black Rebel Motor Cycle Club en Muse op de planken staan. 

KINK TIJDMACHINE

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2002:

  • Alanis Morissette - Hands Clean
  • Saybia - The Day After Tomorrow
  • Coral - Dreaming Of You
  • Spinvis - Bagagedrager

    Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

25 november 2020

SHARE

NU op KINK

Automatic

Monster

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje