Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine reist af naar 2001

Met de spiksplinternieuwe KINK Tijdmachine reizen we iedere avond af naar een jaartal uit het verleden. Iedere ochtend slingert KINK-dj Michiel Veenstra de Tijdmachine aan en in de show bij Tim Op het Broek duiken we een half uur lang in het nieuws, de trends en vooral de muziek van dat jaar. Vandaag gaan we naar 2001!

2001 

2001 is het jaar dat in Nederland heftig begon, met de zware cafébrand in Volendam op nieuwjaarsdag. Het is ook het jaar waarin we in de ban zijn van een heel ander virus: de MKZ crisis breekt uit in Nederland en in dit jaar zorgt vulkaan Etna voor de grootste vulkaanuitbarsting in 100 jaar. 

Er gebeurden ook hele mooie dingen dat jaar: Nederland legaliseerde in 2001 als eerste land ter wereld het homohuwelijk. In dit jaar komen de eerste films uit van legendarische reeksen: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Lord Of The Rings and the Fellowship of The Ring en Shrek 1 zorgen voor volle bioscoopzalen. Nederland is dit jaar in de ban van het programma Starmaker. Herinnert u zich 'Damn (I Think I Love You)' nog? 

Op muzikaal vlak gebeurde er van alles. 2001 is het jaar waarin we afscheid moesten nemen van Herman Brood, hij pleegde op 11 juli 2001 zelfmoord. Ook Joey Ramone van The Ramones overleed dat jaar. In Los Angeles komt op 18 december 2001 een gigantisch wereldsterretje ter wereld: Billie Eilish is geboren. Grammy's zijn er in 2001 voor Kid A van Radiohead (Best Alternative Music Album), Two Against Nature van Steely Dan (Album of The Year) en 'Beautiful Day' van U2 ontvangt maar twee Grammy's (Record and Song of The Year). Het jaar waarin Anouk terugkeert naar Pinkpop en The Prodigy en Muse al in de Alpha van Lowlands stonden. 

DE KINK TIJD MACHINE 

Iedere dag kies jij als luisteraar een van de 4 nummers die in de KINK Tijdmachine zitten. Vandaag zijn dat:

  • Black Rebel Motorcycle Club - Whatever Happened To My Rock 'N' Roll 
  • Blink-182 - The Rock Show 
  • Faithless - We Come 1 
  • Stereophonics - Handbags & Gladrags

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

 

Datum

17 november 2020

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje