Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine reist af naar 1996

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1996! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

24 jaar geleden, 1996, daar duiken we vanmiddag in de KINK Tijdmachine in. Dit jaar was er het faillissement van de Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker. De Belgische crimineel Marc Dutroux wordt gearresteerd en Princes Charles en Diana worden officeel gescheiden. Op vrijwel elk feestje, evenement of bijeenkomst hoorde je toen de 'Macarena' en op sportgebied schreef een Nederlander historie: dit jaar was er ook de dag dat Richard Krajicek Wimbledon won. Duitsland wint in 1996 in Londen het EK voetbal. 

De film Trainspotting kwam uit in 1996. De film met de legendarische soundtrack (onder andere Iggy Pop, Underworld, David Bowie en Joy Division) is nog altijd een van de meest populaire Britse films ooit. 

In 1996 kon iedereen 'Only Wanna Be With You' van Hootie & The Blowfish aan zijn of haar geliefde laten horen. In Nieuw Zeeland kwam Ella Marija Lani Yelich-O'Connor ter wereld, later bekend als Lorde. In ons eigen land was dat Martijn Gerritsen, die we nu beter kennen als Martin Garrix.  

Legendarische concerten waren er ook: The Ramones stonden in Paradiso, David Bowie en Soundgarden in Ahoy en Oasis in Vredenburg. Pinkpop 1996 is voor het eerst een 3-daags festival. Toen stonden onder andere Pennywise, The Prodigy, K's Choice, Chemical Brothers, Rage Against The Machine, Skunk Anansie en Radiohead op de planken. 

KINK TIJDMACHINE

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1996:

  • The Cardigans - Love Fool
  • Lush - Single Girl 
  • Beck - Devil's Haircut
  • Fun Lovin' Criminals - Scooby Snacks 

    Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

26 november 2020

SHARE

NU op KINK

Bruce Springsteen

Born in the U.S.A.

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje