Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine reist af naar 1984

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1984! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

De KINK Tijdmachine reist vanavond een half uur lang terug naar 1984. Het jaar waarin de eerste Apple Macintosch-computer kan worden gekocht. Het jaar waarin Marvin Gaye een dag vóór zijn verjaardag wordt doodgeschoten door zijn eigen vader en het jaar waarin in het centrum van Rotterdam de kubuswoningen zijn gebouwd. Frankrijk was het gastland van het EK Voetbal en weet daar ook te winnen. Ook in de Tour de France was het succes voor eigen land: de Franse wielrenner Laurent Fignon wint. Op het witte doek maken we in 1984 kennis met Ciske de Rat. 

Voor Doe Maar fans was 1984 een tragisch jaar; de band stopt maar geeft nog wel twee afscheidsconcerten in de Maaspoort in 's Hertogenbosch. The Smiths breekt door met debuutalbum The Smiths (met 'This Charming Man') en Metallica brengt Ride The Lightning uit. In Los Angeles en omstreken maken mensen voor het eerst kennis met de jonge wilde honden van Red Hot Chili Peppers. Zij brengen dat jaar ook debuutalbum Red Hot Chili Peppers uit. Pinkpop 1984 duurde toen nog één dag en het festival vond plaats in Geleen. Onder andere The Pretenders, Marillion, Big Country en John Hiatt stonden op de planken. 

KINK TIJDMACHINE

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1984:

  • The Blue Nile - Tinseltown In The Rain
  • The Stranglers -  No Mercy
  • Echo & The Bunnymen - Killing Moon
  • R.E.M. - South Central Rain

    Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

24 november 2020

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje