Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine keert terug naar 2011

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2011! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Mick Hummel in KINK Rush Hour.

2011

Het was een jaar met een hoop slecht nieuws. In Alphen aan den Rijn werden er 6 mensen doodgeschoten in een winkelcentrum, in Noorwegen vermoorde Anders Breivik 69 studenten op het eiland Utøya en in Syrie begon een burgeroorlog. Verder was er een aardbeving in Japan, waarop een Tsunami volgde. Deze natuurrampen zorgde voor schade aan drie kernreactoren en tot overmaat van ramp ging het compleet fout op Pukkelpop, waarbij 5 mensen overleden vanwege het noodweer.

Maar er waren ook pleisters voor deze gigantische wonden. Allereerst werd Osama Bin Laden na jaren zoeken gevonden. Maar ook de muziek bood troost. The Black Keys brachten bijvoorbeeld het album El Camino uit, de Foo Fighters kwamen met Wasting Lights en Florence and the Machine bracht Ceremonials uit.

Pinkpop had een mooie editie met Coldplay, Foo Fighter en Kings of Leon als headliners en op Lowlands stonden Arctic Monkeys, Elbow en Interpol op het podium.

In 2011 overleed ook zangeres Amy Winehouse op 27 jarige leeftijd aan de gevolgen van alcoholvergiftiging.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2011:

  • The Deaf - 'Coming Down That Road'
  • Frank Turner - 'Peggy Sang the Blues'
  • Red Hot Chili Peppers - 'The Adventures of Rain Dance Maggie'
  • San Cisco - 'Awkward'

Welke wil jij vanavond bij Mick horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

4 mei 2021

SHARE

NU op KINK

Vices, The

Gold

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje