Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine gaat vandaag terug naar 1991

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1991! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

1991

We gaan vandaag terug naar het jaar waarin de Golfoorlog tot einde kwam. Na maanden van gevechten tussen het Irakese en Amerikaanse leger werd Koeweit bevreid van de Irakese overheersing. En niet alleen het Irakese leger kwam ten val, ook de Sovjet-Unie stortte in. Duitsland besloot dat de hoofdstad, na de hereniging twee jaar eerder, Berlijn moest zijn. En de eerste website werd gemaakt. Niet dat we voor dat laatste veel aandacht hadden in Nederland. Wij waren veel meer bezig met de diefstal van 20 schilderijen uit het Van Gogh Museum. Gelukkig werden de schilderijen een half uur na de diefstal alweer teruggevonden in een auto.

Voor de 4e keer was Landgraaf het decor voor Pinkpop, waar onder andere Lenny Kravitz, Joe Jackson en Tröckener Kecks op het podium stonden.

In de Goffert in Nijmegen vind de derde editie van Monsters of Rock plaats. Op het podium AC/DC, Metallica, Queensryche en The Black Crowes. Ook Nirvana kwam naar Nederland: Kurt Cobain trad in Paradiso op met een schorre stem, omdat hij die de dag ervoor kwijt was geraakt bij een concert in Gent. 

Queen-frontman Freddie Mercury kondigt op 24 november aan aids te hebben, later die dag overlijdt hij.

Maar 1991 was vooral het jaar van een heleboel fantastische albums die dit jaar allemaal 30 jaar worden. Wat dacht je van Ten van Pearl Jam of Nevermind van Nirvana. Een mooi overzicht vind je hier!

KINK TIJDMACHINE

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit één jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1991:

  • Massive Attack - ‘Unfinished Sympathy’

  • Moby - ‘Go’

  • Ozzy Osbourne - ‘No More Tears’

  • Pennywise - ‘Bro Hymn’

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

30 maart 2021

SHARE

NU op KINK

Vices, The

Gold

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje