Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine gaat vandaag naar 2013

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2013! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

2013

Het was het jaar dat koningin Beatrix afzwaaide. In januari van 2013 kondigde ze aan het stokje over te dragen aan haar zoon en sinds 30 april 2013 hebben we Koning Willem-Alexander als staatshoofd. Ook trad de paus af, wat bijzonder was, want normaal gesproken gaat deze dood in zijn functie als paus. Verder werd het vernieuwde Rijksmuseum geopend, hadden we de eerste hittegolf sinds 2006 en trok er in het najaar een storm met orkaankracht over ons land.

Dat alles werd muzikaal omlijst met een aantal toffe releases. Daft Punk bracht Random Acces Memmories uit, Arctic Monkeys kwam met AM en Arcade Fire met The Reflector. Ook Vampire Weekend en The National kwamen met nieuw werk.

Pinkpop beleefde een editie met drie grote headliners. Greenday, The Killers en Kings of Leon prijkte bovenaan op de poster, waar ook Queens of the Stone Age, Paramore en Triggerfinger op stonden.

Voor Lowlands was het een iets minder jubeljaar, hoewel de line-up ook erg fijn was. Biffy Clyro, Nine Inch Nails, Balthazar en Editors kwamen naar Biddinghuizen.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2013:

  • Arcade Fire - 'Reflektor'

  • De Staat - 'Input Source Select'

  • London Grammar - 'Strong'

  • Queens of the Stone Age - 'I Sat By The Ocean'


Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

 

Datum

29 maart 2021

SHARE

NU op KINK

Supergrass

Moving

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje