Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine gaat vandaag naar 2009

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2009! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

2009

Het was het jaar dat Barack Obama geinaugureerd werd als president van de Verenigde Staten. Het jaar ook van de dood van Michael Jackson en van het kampioenschap van AZ. Het was het jaar van de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn en het jaar van Windows 7 en Angry Birds.

Maar 2009 was vooral muzikaal erg fijn. The XX kwam met het debuutalbum en ook de Yeah Yeah Yeah's brachten muziek uit. En wat dacht je van het album The Resistance van Muse of Only Revolutions van Biffy Clyro!

Bruce Springsteen, Depechemode en Snow Patrol waren de headliners op Pinkpop en Lowlands pakte uit met The Prodigy, Faith No More, Kaiser Chiefs en Arctic Monkeys. Maar het hoogepunt van dat weekend was The Kyteman Orchestra die met een verpletterende versie van 'Sorry' de Alpha platspeelde.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2009:

  • Kasabian - 'Underdog'
  • Miike Snow - 'Animal'
  • Paramore - 'Ignorance'
  • Phoenix - '1901'

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

14 april 2021

SHARE

Stuur ons een berichtje