Stuur ons een berichtje

De KINK Tijdmachine gaat terug naar 2003

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2003! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

Friet, shoarma, kaas, sla, knoflooksaus en sambal. In 2003 werden die ingredienten voor het eerst bij elkaar gegooid en zo werd de kapsalon geboren. Maar 2003 is ook het jaar dat Joegoslavië ophoudt met bestaan en het jaar dat onze kroonprinses Amalia is geboren. Ook zijn de woorden "Ladies and gentlemen, we've got him", over toenmalig leider van Irak Saddam Houssein, goed in het collectief geheugen blijven hangen, en over blijven hangen gesproken. 2003 was ook het jaar dat de WHO voor het eerst melding maakte van het SARS-virus, de voorloper van Covid-19.

Gelukkig was er ook veel fijne muziek die is blijven hangen. Zo kwam Muse met het album Absolution, bracht White Stripes Elephant uit en leerde we voor het eerst Evanescence kennen. Niet alleen vanaf CD, maar ook in het echt, want de band stond ook op Pinkpop. Net als Deftones, Placebo, Moby en Queens of the Stone Age. Lowlands wist dit jaar Saybia, Eels, Live, Foo Fighters en Suede te strikken.

We stonden ook massaal in de rij bij de bioscoop. Disney scoorde grote hits met Finding Nemo en Pirates of the Caribbean. Maar het meest keken we uit naar The Lord of the Rings. Eindelijk kwam namelijk het laatste deel van de trilogie uit en in Return of the King wist Frodo de ring eindelijk in Mt. Doom te gooien.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2003:

  • Evanescence - 'Going Under'
  • Fountains of Wayne - 'Stacy's Mom'
  • Libertines - 'Don't Look Back Into The Sun'
  • Starsailor - 'Silence is Easy'

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

7 april 2021

SHARE

NU op KINK

Supergrass

Moving

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje