Stuur ons een berichtje

De Booster-tips van KINK!

Booster is het showcasefestival van Gelderland en Overijssel - waarin lokaal talent kan laten zien wat zij in huis hebben. Dit jaar zou het festival op 4 april plaats vinden in het Metropool in Enschede. Helaas door de overheid getroffen maatregelen rondom het COVID-19 virus is dat niet mogelijk - maar daar heeft de organisatie een oplossing voor gevonden.

BOOSTER

Normaal vind elk jaar het festival plaats in het Metropool in Enschede en treden jong, lokaal talent op in vier verschillende area's in de venue. Nu is dit helaas niet mogelijk door het Coronavirus wat nu eerst - maar daar heeft de organisatie een fijne oplossing voor gevonden. Deze zaterdag vindt het festival online plaats. Zo kan je toch online de conferenties volgen en showcases kijken. De artiesten laten zien wat zij in huis hebben door middel van videoclips en livestreams! KINK-dj Michiel Veenstra sprak met organisator Tim Kampman over deze bijzondere editie van Booster. Je luister het interview hieronder terug. 

00:00
05:27

BRAND NEW KINK

In Brand New KINK laat KINK-dj Jasper Leijdens je elke avond de nieuwste tracks van dit moment horen. Daarnaast verschijnt de uitzending de volgende ochtend ook als podcast op onze website, Spotify, Apple Music of jouw podcast-app naar keuze. Deze week licht Jasper elke dag twee acts van Booster uit zodat jij zaterdag 4 april goed voorbereid de artiesten kan sporten waarvan wij denken dat je ze leuk zal vinden. 

SHEVERINE

Sheverine, een mystiek, mysterieus, vrouwelijk wezen, dat voornamelijk in de schaduw leeft. Besluit ze zichzelf te laten zien? Dan weet je niet wat je overkomt. Hetzelfde geldt voor de gelijknamige band Sheverine; vier goedlachse en ambitieuze vintage liefhebbers, die eenmaal op het podium het publiek wegblazen met hun scheurende StonerBlues. Geïnspireerd door o.a. Queens of the Stone Age en Led Zeppelin maken ze vette, vieze herrie met een creatief rauw randje

FRÉ

FRÉ vermengt jazz soul, folk en woodstock rock tot een geheel eigen stijl, dansbaar en dromerig tegelijk. Ze raakt en verbindt met teksten die hun publiek uitnodigen na te denken over hun eigen rol in het streven naar een betere wereld. Het nieuwe album WE RISE When We Lift Each Other Up is een reflectie van zangeres en songwriter Frederike Berendsen op de rol van haar familie – in de breedste zin – in haar persoonlijke en muzikale ontwikkeling.

GET JEALOUS

De Garage punk/Riot grrrl band Get Jealous schrijft korte, energieke songs gevuld met feminisme, onzekerheid, oogloze katten en frontbitch Lotta's eindeloze jaloezie. Hun sound is geïnspireerd op de jonge jaren van The Regrettes, gemengd met de ruigere kant van Bleached. De band deed ook mee aan de laatste editie van Popronde

THE KOALAZ

The Koalaz is een vier-koppige band uit Nederland. Met hun dansbare mix van Reggae/Psych en Indie/Rock nemen ze je mee in hun eucalyptus tangie trip. De kritische teksten spoken rond in je hoofd terwijl de groovy drums, diepe bass en spacey gitaarriffs je lichaam en ziel laten op gaan in een golf, en wanneer die golf omslaat vind je jezelf terug, dansend als een hippie, zonder je het zelf in de gaten had. 

FOXLANE

De groeiende livereputatie van indieformatie Foxlane heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen: met hooks en herrie à la Foals en Shame wonnen ze de publieksprijs van de ‘Grote Prijs van Nederland’ en kregen ze meer dan een miljoen streams met het nummer ‘Birmingham’. Verwacht energie, rauwe gitaarriffs, opzwepende baslijnen en filosofische teksten.

RIXLE BLUE

Door zijn fascinatie voor diversiteit probeert hij zijn eigen genre te creëren. Geïnspireerd door bands als Gorrilaz en Arcade fire. Geïntrigeerd door preformers als Alice Cooper en Prince. Rixle Blue kent zijn roots in de Nijmeegse jamsessie scene, waar hij zich jaren heeft kunnen ontwikkelen. Samen met zijn band probeert hij de ondefinieerbare wereld van Glamour, euphoria, humor, crime and sex te laten klinken en te laten zien.

MARY CONFURIUS

Moeilijk te vatten, afstandelijk en intiem. Mary Confurius combineert een broeierige zwartgalligheid met donkere ritmes. Vanaf 2020 gaat de solo singer-songwriter met een band optreden. Geïnspireerd door ‘the Bristol Sound’ worden oude songs heruitgevonden en nieuwe geschreven.

DRIPPING TREES

Dripping Trees is een Post-Punk band die ernaar streeft om intieme momenten te creëren met gelijkgestemden. De songs zijn rauw, dynamisch en meeslepend. De nieuwe soundtrack van de apocalypse is geboren.

TRICKLE BOLT

Tricklebolt welcomes you to 1975. Denk Deep Purple meets Birth of Joy. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond tapijtje, psychedelica. Maar ook hooks en looks à la Fatal Flowers. Lust for Life energiek ramt Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in. Op hun CV staan o.a. supports voor Golden Earring, DeWolff, Di-rect, Navarone.

LAURINGER

Hi everybody! Ik ben Lauringer en ik maak Road Pop 
— een combinatie van huisgemaakte singer/songwriter songs, tijdloze popmuziek en feel-good indie. Road Pop omvat energieke been-there-done-that tunes, straight-from-the-diary teksten, hoopgevende soundscapes en nonchalante tussenpraatjes. Ik kom uit Oostenrijk, maar in 2017 heb ik appelstrudels tegen stroopwafels ingeruild en ik speel sinds toen voor internationaal publiek. Met mijn muziek wil ik momenten en gevoelens bewaren, het proces van het maken vieren en de deur open houden voor iedereen die mee wil komen. Cheers, 
Lauringer

Datum

1 april 2020

SHARE

NU op KINK

Offspring, The

Make It All Right

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje