Stuur ons een berichtje

Hans-Peter van Veldhoven

De beste shows uit 2022 volgens de KINK luisteraar

Afgelopen week gooide KINK een hengeltje uit met de vraag: Wat was de beste show van het jaar. Daar werd massaal op gereageerd! Vooral deze artiesten werden veel genoemd.

STROMAE

Het was de opener van het live seizoen met een exclusieve seated show in de Afas Life. Stromae Beet dit jaar het spits af, en hoe! Als je daar niet bij kon zijn, heb je hem ook kunnen zien als headliner op Lowlands. Volgens jaar komt hij terug voor vier Ziggo Dome shows en als headliner voor Down The Rabbit Hole. Stromae is op zegetour en niet te stoppen!

THE WAR ON DRUGS

Ze maakten indruk als ultieme afsluiter van Down The Rabbit Hole 2022. Bovendien verzorgden ze in April nog een KINK Presents optreden in de Ziggo Dome. The War On Drugs leverde vorig jaar al een fantastisch album af, maar wist deze op imposante wijze naar het live-circuit te vertalen. Wij kijken inmiddels rijkhalzend uit naar het optreden van The War On Drugs op Pinkpop 2023.

WET LEG

Het was onmogelijk om een kaartje voor dit Britse duo te scoren. Waar je ook keek, de shows van Wet Leg waren overal stijf uitverkocht. Het duo speelde overal. Ekko in Utrecht, Doornroosje in Nijmegen, Paradiso in Amsterdam, en als klap op de vuurpijll een van de grootste tenten op Lowlands. Toen in het voorjaar van 2022 hun debuutalbum verscheen wist iedereen zeker: Dit is de laatste keer dat we Wet Leg in de kleine zalen kunnen zien. 

PEARL JAM

Potverdikkie wat was het spannend. Eddie Vedder liep door bosbranden in Frankrijk longproblemen op, dus het was lange tijd onzeker of de shows in de Ziggo Dome door konden gaan. Een show werd afgeblazen, maar het tweede optreden dat gepland stond kon gewoon doorgaan en de band maakte de verwachtingen wonder boven wonder waar, Om nog maar te zwijgen over hun fantastische headline set op Pinkpop 2022. 

TAYLOR HAWKINS TRIBUTE SHOW

Eind maart kwam het hartverscheurende nieuws dat Foo Fighters drummer Taylor Hawkins is overleden. Om deze veel te vroeg overleden held een laatste eer te bewijzen vond op 4 september een tribute show plaats in het Londonse Wembley Stadium. Nou hoef je niet altijd voor London voor een concert, maar voor de Taylor Hawkins Tribute Show maken we graag een uitzondering. Zij die erbij waren zijn unaniem: beter dan dit wordt het niet. Het leverde zelfs de nieuwe nummer 1 in de KINK 1500 op!

TOOL

in Mei 2022 werden we overspoeld met KINK Presents optredens. Sam Fender in AFAS Live, Suede in TivoliVredenburg en natuurlijk Tool in de Ziggo Dome. De band rondom Maynard James Keanan maakte diepe indruk op iedereen die erbij was. Telefoons waren niet toegestaan bij deze show, maar de boodschap was duidelijk en als je met open mond staat te kijken naar deze metal reuzen krijg je niet eens de kans om te appen. 

NIGHTWISH

Floor Jansen maakte eerder al een diepe indruk in de Nederlandse muziekwereld, maar met twee keer een show in de Ziggo Dome als de frontvrouw van Nightwish liet ze weten de fans van het eerste uur niet vergeten te zijn. De van oorsprong Finse Metalband met Nederlandse zangeres deed de twee shows als Amssterdam voelen als een thuiswedstrijd en het was fantastisch!

RAMMSTEIN

Hoe kan het ook anders. Rammstein is de ultieme live band. Of je nou brak van Down the Rabbit Hole af komt, of vol energie in de Feuerzone staat, Rammstein is heer en meester op het podium en in het publiek. De meeste KINK-luisteraars hebben deze band in het Nijmeegse Goffertpark gezien, maar het mooiste verhaal van het jaar was toch het groepje bejaarden die in het Belgische Oostende van de show konden meegenieten. In 2023 komt Rammstein naar het stadspark in Groningen voor nog eens twee KINK Presents shows. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op nog een jaar vol met dit soort fantastische optredens!

Datum

17 december 2022

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje