Stuur ons een berichtje

De beste muziek in kinderseries? Dat kan gewoon!

Ken je The Fraggles nog? Die zingende poppen uit de studio van Jim Henson! Sinds dit weekend zijn ze namelijk terug op de streamingsdiensten van Apple. Met een wel hele bijzondere samenwerking. In de nieuwe serie zijn de Foo Fighters namelijk te zien. Maar zij zijn zeker niet de eerste KINK-artiest die in een kinderserie te zien zijn!

FOO FIGHTERS

Maar, laten we toch bij The Foo's beginnen. "Fraggle Forever!" Laat de band via Twitter weten. In 'Fraggle Rock Rock' hebben Dave Grohl en concorten duidelijk last van de wezentjes uit de grot!

BILLIE EILISH

Nog zo'n successerie van Jim Henson is Sesamstraat! Zeker ook als het gaat om de muzikale toevoegingen. Zo was Dave Grohl eerder ook al te zien in duet met Big Bird en Elmo, heeft diezelfde Elmo met Feist samen gezongen en is er deze samenwerking tussen Count von Count en Billie EIlish!

RIVERS CUOMO & HAYLEY WILLIAMS

Laten we die derde Jim Henson serie dan ook maar meteen mee nemen, want natuurlijk hoort The Muppetshow ook thuis in dit rijtje. En dan vooral 'Rainbow Connection'. In het origineel gezongen door Kermit de Kikker, in een moeras. Maar door tientallen artiesten gecoverd in een eigen versie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze versie. Rivers Cuomo, frontman van Weezer, samen met Hayley Williams van Paramore!

TAME IMPALA

Genoeg artiesten in kinderseries dus, maar af en toe gebeurt ook het omgekeerde. Misschien heb je wel eens gehoord van The Wiggles. Dat is een enorm populaire kindergroep uit Australië die al sinds de jaren '90 in verschillende samenstellingen kinderliedjes maakt. Maar afgelopen jaar speelde ze bij het Australische Radiostation Triple J ineens een cover van Tame Impala's 'Elephant'!

KAISER CHIEFS

Maar niet alleen in Australië zijn er kinderidolen die goede muziek gebruiken. Want de Smurfen die kunnen er ook wat van. En toegegeven, de tekst is ietwat aangepast, maar ze hebben wel gewoon een remake gemaakt van een enorme Kaiser Chiefs-rammer!

Datum

25 januari 2022

SHARE

NU op KINK

Deadletter

More Heat

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje