Stuur ons een berichtje

AFP via Getty Images

Dave Grohl speelt geheime live Hanukkah-set

Alles wijst er op dat Dave Grohl en Greg Kurstin ook dit jaar weer met een reeks covers van Joodse artiesten komen in hun 'Hanukkah Sessions' - ze speelden een intieme liveset vol special guests!

Volgens Variety vond de show plaats in de Largo-club in Los Angeles met een capaciteit van 250 bezoekers, waar Grohl en Kurstin negen nummers speelden. Het was de eerste keer dat ze de serie voor een live publiek speelden: de vorige twee edities werden opgenomen in de thuisstudio van Kurstin.

De show werd gepresenteerd door regisseur Judd Apatow, die ook meespeelde met het openingsnummer, een cover van 'Spinning Wheel' van Blood Sweat & Tears.

PINK

Daarna kwam zangeres Pink on stage, die het podium betrad met de tekst: "Mijn naam is Alicia, ik ben een Jood", en speelde met de band haar eigen 'Get This Party Started'. Ze werd gevolgd door een optreden van Inara George – mede-bandlid van Kurstin in The Bird And The Bee – die leadzang zong op een cover van ‘The Things We Do For Love’ van 10cc.

Grohl werd vervolgens vergezeld door zijn dochter Violet, die een akoestische vertolking bracht van Janis Ian's 'Edge Of Seventeen', die ze opdroeg ter nagedachtenis aan de onlangs overleden producer Brooks Arthur. Daarna kwam Beck, die, net als Pink, ervoor koos om een van zijn eigen nummers te zingen - 'E-Pro' - gevold door Yeah Yeah Yeahs-frontvrouw Karen O voor een uitvoering van hun hit 'Heads Will Roll' uit 2009.

Als laatste nummer van de hoofdset was 'The Spirit Of Radio' van Rush aan de beurt- gecoverd door Grohl, Kurstin en beide leden van Tenacious D (Jack Black en Kyle Glass) - gevolgd door een uitvoering van Randy Newmans 'I Love L.A.' (hernoemd naar tot 'We Love L.A.') waarin Grohl alle eerdere gasten weer op het podium verwelkomde. Een laatste toegift was voor Beck en Tenacious D, die de David Lee Roth-versie van 'Just A Gigolo' speelden.

RELEASEDATUM

Grohl moet nog formeel een releasedatum aankondigen – of andere concrete details – voor een derde serie ‘Hanukkah Sessions’. In eerdere reeksen brachten de twee onder meer covers uit van Drake, Beastie Biys, Velvet Underground en Lisa Loeb.

 

Datum

7 december 2022

SHARE

NU op KINK

The War On Drugs

Oceans Of Darkness

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje