Stuur ons een berichtje

Blossoms in KINK RUSH HOUR

Vrijdag komt 'Foolish Loving Spaces' uit, het nieuwe album van de Britse band Blossoms. Deze week waren ze te gast in KINK RUSH HOUR en spraken ze met Tim Op het Broek over Noel Gallagher, Talking Heads en natuurlijk de nieuwe plaat.

Meer tijd voor nieuw album

"We zijn best gespannen rond de release van dit album", aldus Tom Ogden (frontman). "Iedereen zegt dat het laatste album het beste is natuurlijk, maar deze keer hebben we ook meer tijd gekregen om het geheel meer te bewerken. Zo hebben we gewerkt met een gospel koor dat je kunt horen op The Keeper." 

Hetzelfde ziekenhuis

Het klinkt als een ideaal filmscript, maar het is echt waar. De hele band is geboren in hetzelfde ziekenhuis in Manchester. "We kennen elkaar nu zo'n vijftien jaar. Groeiden echt op met elkaar en gingen naar dezelfde concerten van bijvoorbeeld Oasis", zegt Tom. Drummer Joe Donovan merkt daarbij op dat ze een soort broers zijn. "En als broers fok je elkaar ook wel eens op maar er wordt vooral veel gelachen." 

Talking Heads

Op het nieuwe album hoor je ook invloeden van Talking Heads terug. De band kende Talking Heads eigenlijk niet zo heel goed maar door een interview met Noel Gallagher en diens fascinatie voor de band, besloot Blosssoms zich meer te interesseren voor Talking Heads en het bleek precies in hun straatje te passen. 

Noel Gallagher 

Over Noel gesproken, Blossoms verzorgde een tijdje het voorprogramma van deze Britpop held. Over Oasis werd niet gesproken maar Noel was bijzonder vriendelijk. "Onze kleedkamer was naast die van hem en regelmatig dronken we samen wat en keken we voetbal. Super aardige kerel", aldus drummer Joe. 

 

 

00:00
13:48

Datum

29 januari 2020

SHARE

NU op KINK

Weezer

Undone (The Sweater Song)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje