Stuur ons een berichtje

Getty

"Billing op festivalposters is echt een politieke machststrijd!"

In de nieuwste festivalpodcast bespreken Jos Willemse (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) een nieuw Bucketlist Festival, een onmisbare artiest op de festivals deze zomer én een hot-topic bij festivalorganisatoren: de billing op festivalposters!

Een paar weken geleden was het een hot-topic in festivalland: Architects cancelden hun optreden op Jera on Air in verband met hun plek op de festivalposter. Daarop volgde het nieuws van Janet Jackson, ze deelde een edit van de Glastonbury line-up poster op haar eigen kanalen met haar eigen naam op de bovenste lijn tussen alle aangekondigde headliners.

Billing op festivalposters dus, als bezoeker denk je er misschien niet vaak overna, toch blijkt dit een onderwerp dat veel mensen bezighoudt achter de schermen bij festivals. Er wordt zelfs gezegd dat het makkelijker is een artiest te boeken dan deze een goed plekje te geven op de poster.

In deze podcast bespreken Jos en Julia dit met Jeps Salfischberger van MOJO, hij vertelt hoe hard het er aantoe gaat achter de schermen rondom billing. Hij vertelt ook wat er nou precies gebeurde met Architects en Jera On Air.

Verder in deze podcast:

  • Uitgebreid aandacht voor Loyle Carner: Hij staat op Lowlands, Pukkelpop en Glastonbury, moet jij zijn optredens daar gaan checken? (Spoiler alert: Ja!)
  • Festival Bucketlist-spot is voor Mad Cool festival in Madrid. Bekend van de killer line-up elk jaar, maar ook van de logistieke kinderziekten.

Luister de podcast hieronder, via je favoriete podcast-app op je smartphone of direct via Spotify

00:00
01:03:20

Datum

12 april 2019

SHARE

NU op KINK

Metallica

Enter Sandman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje