Stuur ons een berichtje

Beck's nieuwe nummer is door Artificial Intelligence gegenereerd.

Beck is altijd een vooruitstrevende artiest geweest, die graag mag expirementeren met bijvoorbeeld samples. Nu de artificial intelligence techniek de afgelopen maanden een behoorlijke vlucht heeft genomen (bij het maken van samenvattingen voor je schoolopdracht, het genereren van kunstwerken van jezelf als middeleeuwse ridder, en het besturen van zelfrijdende auto's) dacht Beck dat het misschien wel leuk zou werken om AI zijn nieuwe nummer te laten schrijven...

REBEL SOUL

Afgelopen weekend speelde Beck tijdens zijn show in The Lodge Room in Los Angeles zijn nieuwe nummer 'Rebel Soul' dat hij volledig door AI heeft laten genereren. Het publiek reageerde vooral lachend op de songteksten die de artificial intelligence voor Beck verzonnen had, en ook Beck zelf maakte tussendoor opmerkingen over het gebrek van humor en ironie in de tekst van het nummer.

Beoordeel hieronder zelf of je het een geslaagd AI-nummer vind.

THE KOOKS

Beck is niet de enige, ook The Kooks experimenteren met AI bij het schrijven van nieuwe muziek, zo hoorde je vanochtend in de aflevering van The Daily KINK.

Datum

28 maart 2023

SHARE

NU op KINK

Royal Blood

Figure It Out

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje