Stuur ons een berichtje

Banji naar Engeland voor nieuwe muziek festival The Great Escape

Half mei is het weer nieuwe muziek ontdekken geblazen in de Britse stad Brighton. Jaarlijks komen er uit de hele wereld bands en artiesten naar de kuststad om ontdekt te worden. Het Eurosonic van Engeland is ook in trek bij KINK-DJ Jasper Leijdens die je alvast een klein beetje meeneemt langs de pier van de stad.

THE GREAT ESCAPE

Als er 1 plek in Engeland bruist als het gaat om nieuwe acts is het Brighton. Royal Blood is er ontstaan, The Kooks, de band Black Honey woont er, en als je 1 keer in de mooie kuststad geweest bent begrijp je het: op elke straathoek is er een concertzaal of podium. Elk jaar komt de hele muziekwereld naar die stad om te kijken naar de acts van de toekomst. In 2019 kon je er al Inhaler, Alfie Templeman, Arlo Parks en veel meer ontdekken.

Na twee digitale edities keert het festival dit jaar terug in real life.

NEDERLAND

Elk jaar is ook Nederland vertegenwoordigd met acts op het festival. Eerder werd voor komende editie Someone (Tessa Rose Jackson) al aangekondigd, nu is ook Banji toegevoegd aan de line-up. Het spelen op The Great Escape is belangrijk om gespot te worden door internationale radio dj's, boekers van festivals en concertorganisatoren. En natuurlijk om nieuwe fans te scoren. De hele stad, van pier tot pub, en van concertzaal tot theater is omgedoopt tot 1 groot festival terrein. En het mooie is: als er even niets is kun je de pub induiken voor een goede pint!

ONTDEKKINGSREIS

Ook dit jaar valt er weer veel te ontdekken. Van de vrolijke Australische singer-songwriter Alex The Astronaut, die binnenkort al met album twee komt, tot de band die afgelopen jaar op het Left Of The Dial festival in Rotterdam al furore maakte: Youth Sector. KINK-DJ Jasper Leijdens die je elke avond hoort met KINK IN TOUCH heeft op zijn to watch lijstje al tientallen acts staan, waaronder Bears In Trees, Police Car Collective, Lynks, Peaness, Blik en False Heads. Benieuwd naar de avonturen van Jasper in Brighton in 2019? Beluister hieronder 1 van de podcasts die hij er dat jaar maakte!

00:00
59:47

Datum

30 maart 2022

SHARE

NU op KINK

Melissa Etheridge

Like The Way I Do

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje