Stuur ons een berichtje

Bart Heemskerk

Back To Life festivals met o.a. De Staat & Chef' Special week uitgesteld

De Fieldlab Back To Life Festivals, waarmee getest wordt of een festival in coronatijd kan plaatsvinden, zijn met een week uitgesteld. 13 en 14 maart zouden de festivals plaatsvinden op het Lowlandsterein in Biddinghuizen, maar dit is vanwege de slechte weersverwachting met een week uitgesteld.

Zaterdag zou er op het terein een dancefestival zijn en zondag zouden onder andere Chef' Special, De Staat, Banji en Jett Rebel optreden. "De organiserende partijen realiseren zich ten zeerste dat dit een ontzettend zware dobber is voor alle bezoekers, artiesten, leveranciers, medewerkers en diensten", laat de organisatie in een verklaring weten. "Het doel van de festivals op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen is het uitvoeren van een praktijkonderzoek, gericht op een snelle terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. De combinatie van zware windstoten, regenval en lage temperatuur en de zorgen geuit door onze bezoekers, maken dat Fieldlab Evenementen verwacht dat de opkomst lager en het verblijf korter zal zijn."

Met een lagere opkomst zullen de testresultaten minder representatief zijn volgens Fiellab. "Dit is een pijnlijk besluit en we hopen op het begrip van het publiek, de artiesten en leveranciers. We hebben geen tweede kans voor dit onderzoek", zegt Marcel Elbertse, voorzitter van de Stuurgroep van Fieldlab Evenementen. "We zijn ons ervan bewust dat de bezoekers, medewerkers en artiesten van het zaterdag evenement zich gisteren allemaal al hebben laten testen. We zullen iedereen helaas toch moeten vragen om volgende week hetzelfde te doen en samen met ons dit onderzoek tot een succes te maken.”

Aangeschafte kaarten voor de festivals blijven geldig, eventueel teruggekomen kaarten gaan maandag 15 maart om 16:00 uur weer in de verkoop.

KINK OP BACK TO LIFE

Ook KINK zal aanwezig zijn op de Back To Life evenementen. KINK-dj Stefan Koopmanschap is zaterdag bij het dance festival en Stefan Koren zal zondag aanwezig bij het popfestival. Dit zal te volgen zijn via KINK en via onze sociale kanalen.

Datum

12 maart 2021

SHARE

NU op KINK

AC/DC

Whole Lotta Rosie

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje