Stuur ons een berichtje

Bart Heemskerk

"Als we nu niks doen is er over een jaar geen club of festival meer over"

Er kan veel meer op live-vlak dan nu wordt toegestaan. "Besmettingen in de buitenlucht vinden amper plaats, dus dat is van groot belang voor festivals". Dat zegt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg naar aanleiding van een groot onderzoek dat concertorganisator MOJO Concerts heeft laten uitvoeren door Crisislab.

"Ook binnen is er veel meer mogelijk dan we nu laten plaatsvinden, als er maar goed gekeken wordt naar ventilatie. Zaken als UV-licht en aerosolen spelen daar een grote rol in. Als je met 50 procent van de wetenschap 100 procent van de beslissingen moet nemen, dan moet je met die andere 50 procent misschien wat meer met aannames werken".

Versoepelen

"Naar aanleiding van dit onderzoek zien we genoeg aanknooppunten om weer met de overheid om de tafel te gaan en te kijken naar versoepelingen. Wat je nu ziet is dat er steeds meer feesten in de illegale sfeer ontstaan en dat moet je sowieso niet willen",

Hoe ziet Van Eerdenburg de festivalzomer van 2021? "Kijk, als we nu niks doen dan is er over een half of heel jaar geen club, organisator of festival meer over. We moeten doorpakken. Paaspop moet volgend jaar gewoon weer de opening van het seizoen zijn".

Het onderzoek van Crisislab is hier te lezen. Het gesprek met Eric van Eerdenburg is hieronder te beluisteren.

00:00
08:35

Datum

26 augustus 2020

SHARE

NU op KINK

Carolina Liar

Show Me What I'm Looking For

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje