Stuur ons een berichtje

All Time Low: "we komen dit jaar nog naar Nederland!"

All Time Low is één van de grootste poppunkbands van de wereld. Alex, Jack, Rian en Zack spelen al meer dan 15 jaar samen en toeren continue de hele wereld over. Stil zitten is niet iets wat in het woordenboek van deze poppunkers voorkomt. Op 3 april komt Wake Up, Sunshine uit. Het achtste studioalbum en de opvolger van Last Young Renegade uit 2017.

NIEUWE SINGLES

Kortgeleden begon de band met teasen door het plaatsen van cryptische video’s op zowel hun persoonlijk als band social media accounts en uit het niets werden fans verrast met eerste single ‘Some Kind Of Disaster’. All Time Low heeft de tijd genomen tussen deze plaat en hun laatste om even een stapje terug te doen om te kijken wie ze nou echt zijn en wat ze met hun muziek willen. Al snel volgde tweede track ‘Sleeping In’ – een net nog iets harder en misschien een nog meer classic All Time Low-track. Maar wacht? Is dat nou een Britney Spears referentie in het refrein? De eerste zin luid: “If I said I want your body, would you hold it against me? Seven in the morning, wanna listen to Britney”. Dat hebben we dus goed gehoord. Jack Barakat vertelt aan KINK-dj Michiel Veenstra dat - tijdens het schrijven van ‘Sleeping In’ – hij een Britney Spears trui droeg en dat zanger Alex Gaskarth triggerde tot het schrijven van de lyrics.

WAKE UP, SUNSHINE

Wake Up, Sunshine is dus alweer het achtste album van de poppunkers uit Baltimore, maar wat kunnen we nu precies verwachten? Gitarist Jack Bakarat vindt dat je op de plaat iets terug hoort van alle oudere All Time Low platen – van Last Young Renegade tot So Wrong, It’s Right. De plaat is van begin tot eind niet een volledig poppunk maar op sommige tracks wordt er een uitstapje gemaakt naar de rockkant en is er ook een song samen met rapper Blackbear te vinden.

SHOW IN NEDERLAND

Opvallend is dat er nog maar weinig tourdate in de agenda staat van All Time Low voor 2020. Zo worden er deze maand wel een aantal shows gedaan in de UK en kan je de band deze augustus zien op Reading & Leeds Festival in de UK. Genoeg tijd om naar Nederland te komen toch? Dat vindt Jack dus ook! Wie All Time Low al jaren volgt weet waarschijnlijk wel dat deze band niet van stil zitten houdt en dat beaamt de gitarist ook. In de jaren dat de band bezig is hebben ze al 20 – 30 keer in ons land gespeeld. “We’re going to be back. 100% we’re going to be there this year.” Dat is dus goed nieuws voor de All Time Low-fans!

Luister hieronder het hele interview met gitarist Jack Barakat terug!

00:00
06:43

Datum

25 februari 2020

SHARE

NU op KINK

Foo Fighters

Rescued

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje