Stuur ons een berichtje

Alcohol en rock 'n roll? Zeker niet nodig!

Stoppen met drinken. Het hoort anno 2024 net zo bij nieuwjaar als champagne, oliebollen en vuurwerk. Maar meedoen aan 'Ik Pas' is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kunnen we ons in tijden van nood altijd richten tot de muzikanten van deze wereld. Want naast steun in muzikale vorm, leveren deze vijf ook een bron van inspiratie voor het stopzetten van je alcoholgebruik!

ANTHONY KIEDIS 

De frontman van de Red Hot Chili Peppers heeft in zijn leven meer verdovende middelen gebruikt dan een gemiddeld middelgroot ziekenhuis. Maar sinds een aantal jaar is hij clean. "I got to the point where I could not turn off the noise with drugs and alcohol", liet hij in een interview weten. "I felt whole by putting these things in me, until I had to pay the toll." Hij besloot zichzelf op te laten nemen in een afkickkliniek en kwam clean naar buiten. "

OZZY OSBOURNE

Helemaal vrijwillig was het niet, maar de Prince of Darkness heeft al sinds 2013 geen druppel alcohol gedronken. In dat jaar begon zijn gezondheid harder achteruit te gaan, waardoor grote rock 'n roll feesten niet meer mogelijk waren. "I got to a point where I ran out of options... I've got to learn to live life on life's terms", liet Ozzy weten toen hij vijf jaar nuchter was.

FLORENCE WELCH

"Ach, doe niet zo ongezellig", is een veelgehoord cliché als je zegt geen alcohol te drinken. Een cliche waar ook de frontvrouw van Florence + The Machine gevoelig voor was. "There was this sense that I was letting some ghost of rock history down", liet ze aan Rolling Stone weten nadat ze alcohol volledig had afgezworen. "Being an extreme drinker was a huge part of my identity." Toch besloot ze te stoppen, omdat ze naar eigen zeggen anders dood zou gaan.

RINGO STARR 

Ja, zelfs één van de grootste iconen van de rock 'n roll heeft alcohol volledig afgezworen. De drummer van The Beatles kwam er in de jaren 80 achter dat de drank een heel groot deel van zijn leven bepaalde. "I just couldn't really move without alcohol," geeft hij zelf toe. En dus besloten Ringo en zijn vrouw Barbara Bach om naar een afkickkliniek te gaan en voor de rest van hun leven geen alcohol meer aan te raken!

JOHNNY MARR

Laat voorop staan, de ex-gitarist van The Smiths is zeker niet tegen alcohol, maar hij vindt het gewoonweg niet interessant. "If I thought that drugs and booze would make me a more interesting musician, I would do it", gaf hij toe in een interview. Om daar vervolgens aan toe te voegen: "I just don't think it's a particularly happening drug."

Datum

3 januari 2024

SHARE

NU op KINK

Lenny Kravitz

Rock and Roll is Dead

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje