Stuur ons een berichtje

Aerosmith

Aerosmith stopt definitief met touren vanwege stemproblemen Steven Tyler

De Amerikaanse hardrockband Aerosmith, bekend van hits zoals "Dream On", heeft aangekondigd te stoppen met touren. Dit besluit volgt na blijvende stemproblemen van zanger Steven Tyler, zoals vermeld op de website van de band. Hoewel de band niet uit elkaar gaat, betekent dit wel een permanent einde van een bijzonder stuk rockgeschiedenis.

WAT IS ER NOU PRECIES GEBEURD?

Het afgelopen jaar liep Tyler tijdens een optreden een ernstige stemblessure op, wat leidde tot het uitstellen van hun afscheidstournee. Ondanks maandenlang herstel met hulp van medische experts, blijkt de schade nu onherstelbaar. Steven Tyler zal nooit meer op volle kracht kunnen bengen wat hij al die jaren wel kon. Naast Steven zou ook drummer Joey Kramer (72) deze tournee overslaan om zich op zijn gezondheid en gezin te richten. Door al die omstandigheden besloot de band dit weekend, als goede vrienden, om te stoppen met touren.

"Het is de eer van ons leven geweest om onze muziek deel te laten uitmaken van jullie leven. In elke club, op elke grote tournee en bij zowel grote als intieme momenten hebben jullie ons een plek gegeven in de soundtrack van jullie leven. We hebben altijd jullie gedachten willen doen laten ontploffen met onze optredens."

GEANNULEERDE TOUR

De aankondiging kwam vlak voor hun geplande "Peace Out"-afscheidstournee, die op 20 september in Pittsburgh zou beginnen en in februari zou eindigen. Hoogtepunten van de tournee zouden onder andere een show in Madison Square Garden in New York zijn. Ticketmaster biedt automatisch restitutie aan fans die tickets hebben gekocht.

BANDGESCHIEDENIS

Aerosmith, opgericht in 1970, bestaat uit Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton, Joey Kramer en Brad Whitford. De band heeft vijftien studioalbums uitgebracht en is bekend van nummers als "Cryin’" en "I Don’t Wanna Miss a Thing". Tijdens de pandemie hintte de band al op het einde van hun tourcarrière vanwege hun leeftijd.

De afsluitende woorden van de band luiden:

"En een laatste dank aan jullie - de beste fans op aarde. Speel onze muziek luid, nu en altijd. Dream On. Jullie hebben onze dromen waargemaakt."

Datum

3 augustus 2024

SHARE

NU op KINK

Paolo Nutini

New Shoes

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje