Stuur ons een berichtje

Adam Schlesinger (Fountains of Wayne) overleden)

Zanger en songwriter Adam Schlesinger is overleden aan de gevolgen van het COVID-19 virus. Schlesinger was succesvol met het schrijven van muziek vboor meerdere films en tv-programma's, maar werd in de jaren '90 bekend als frontman van de band Fountains of Wayne. Adam Schlesinger is 52 jaar geworden.

KINK-dj Tim op het Broek zag de band op zijn eerste Pinkpop in 1997.Bij het horen van Fountaines Of Wayne waan ik me weer terug op het Pinkpop Festival in 1997.

Ik was vijftien jaar en voor het eerst werd ik door mijn ouders echt losgelaten. Er werd vanuit mijn woonplaats een busreis georganiseerd naar Pinkpop en ik voelde een bepaalde spanning in mijn buik die het beste te omschrijven valt als opwinding. Opwinding omdat ik geen idee had wat me te wachten stond, maar wel een vermoeden dat dit wel eens heel erg tof kon gaan worden. Fountaines Of Wayne kende ik vooral van 'Radiation Vibe', de clip werd in de alternatieve uurtjes van TMF vaak getoond. Bij aankomst zag ik het grote festival veld, de mensenmassa en de goedgeluimde muziekfans. Ik wist vanaf dat moment dat dit mijn nieuwe wereld zou worden. Concerten, festivals en fantastische muziek. Terwijl ik richting het podium liep hoorde ik de bekende klanken van Fountaines Of Wayne en nog steeds wanneer ik 'Radiation Vibe' of 'Sink To The Bottom' hoor, zie ik mezelf weer de bekende Pinkpop trapjes afdalen op weg naar vrijheid en ruik ik het vers gemaaide Pinkpop gras. De muziek van Fountains staat voor jeugd, geluk en het begin van een nieuw leven.

 

Fokko Mellema - die tegenwoordig muziek maakt onder eigen naam Fokko - is al jaren groot fan van Schlesinger en vertaalde met zijn band Want Want ooit het Fountains of Wayne nummer "Sink to the bottom" naar "Kip Paard Koe". Fokko vertelde over de brljante muziek en vooral ook teksten op KINK.

00:00
05:31

Datum

2 april 2020

SHARE

NU op KINK

Queens Of The Stone Age

No One Knows

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje