Stuur ons een berichtje

2013 in de KINK Tijdmachine

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een jaartal. Vandaag is dat 2013! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

2013 

Vandaag reizen we af naar 2013. In januari van dat jaar maakte Koningin Beatrix haar aftreden bekend en waren we in april getuige van de Troonswisseling in Nederland. Voor het Koningshuis is het een heftig jaar, in de zomer overlijdt Prins Friso aan de gevolgen van een ski ongeluk. Boston wordt opgeschrikt door een bomaanslag tijdens de marathon en AZ wint voor de vierde keer in de clubhistorie de KNVB beker door in de finale PSV met 2-1 te verslaan. 

Dan naar de muziek. Te beginnen in België: Clouseau bracht onverwacht comebacksingle 'Vliegtuig' en Stromae breekt door met album Racine Carée. De jonge Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde kent haar doorbraak met 'Royals'. Daft Punk brengt het album van het jaar uit: Random Access Memories. Hiervoor ontvangen ze later een Grammy en 'Get Lucky' is de single die iedereen (misschien iets te vaak) heeft gehoord. De Amerikaanse muzikant Lou Reed overleed op 27 oktober 2013 op 71-jarige leeftijd. 

De muziekindustrie en festivalliefhebber kijkt rijkhalzend uit naar dat wat er in Hilvarenbeek staat te gebeuren. De eerste editie van Best Kept Secret staat op de planing, met onder andere Arctic Monkeys, Damien Rice, Alt-J, Portishead, Bloc Party en Two Door Cinema Club. In Landgraaf staan The Killers, Paramore, Green Day en Qeens Of The Stone Age op de planken. Op Lowlands kon je in 2013 een aantal bands zien die begonnen aan hun doorbraak: Foals, Twenty One Pilots, The 1975 en Tame Impala. 

KINK TIJDMACHINE

Iedere dag kies jij als luisteraar welk iconische nummer uit 2013 gedraaid moet worden. We stoppen er 4 nummers in en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit:

  • Biffy Clyro - Biblical
  • London Grammar - Strong
  • Miles Kane - Better Than That
  • Tessa Rose Jackson - All The King's Horses 

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

 

Datum

18 november 2020

SHARE

NU op KINK

Automatic

Monster

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje