Stuur ons een berichtje

10x Foo Fighters samenwerkingen

Op 4 juli dit jaar was het 25 jaar geleden dat Foo Fighters hun debuutalbum uitbracht. Door de jaren heen hebben Dave Grohl en co heel wat samenwerkingen op hun naam staan en wij hebben 10 tofste en meest verrassende voor je op een rijtje gezet.

10. JUSTIN TIMBERLAKE - MAKE IT RIGHT

In 2017 releasde Foo Fighters Concrete and Gold. De plaat werd opgenomen in EastWest Studios in Los Angelos. Niet alleen de Foo's waren daar aan het opnemen maar ook een aantal andere grote acts. Frontman Dave Grohl organiseerde een barbeque op het parkeerterrein voor iedereen en dat zorgde voor meerdere samenwerkingen op de plaat. Zo ook met Justin Timberlake.(!) Grohl vertelde over de samenwerking met de popster aan Rolling Stone: "We'd drink whiskey in the parking lot. Then the night before his last day, he says, 'Can I sing on your record? I Don't want to push it, but - I just want to be able to tell my friends." Dave Grohl was niet de moeilijkste en dus hoor je Justin TImberlake op 'Make It Right.'

9. NORAH JONES - VIRGINIA MOON

Het dubbelalbum In Your Honor uit 2005 bestaat voor de helft uit akoestische tracks, waaronder 'Virigina Moon.' Op deze prachtige track speelde Norah Jones de piano en zingt ze mee. 

 

8. ZAC BROWN - CONGREGATION

Naast grunge en rock heeft Dave Grohl ook een country kant. Zo produceerde hij een aantal tracks voor The Zac Brown Band - die uiteindelijk te horen waren op de EPThe Grohl Sessions, Vol. 1. uit 2013. Zac Brown speelde op zijn beurt delen van de gitaar in op 'Congregation' en verzorgde hij de backing vocals voor deze track. 

7. JOSH HOMME - RAZOR

Josh Homme van Queens of the Stone Age en Dave Grohl zijn al jarenlang dikke vrienden. Samen spelen ze dan ook in de supergroep Them Crooked Vultures. Dave speelde de drums op het legendarische album Songs for the Deaf van Queens of the Stone Age (nummer 6 in de KINK Album Top 1000) en als tegenpresentatie speelde Josh een ingewikkelde akoestische riff in de afsluitende track 'Razor van In Your Honor. 

6. BRIAN MAY

In 2006 speelde Foo Fighters al 'We Will Rock You' met de Queen leden in Hyde Park en werkte de band samen met Brian May aan een cover van Pink Floyd's 'Have A Cigar' voor soundtrack van Misson: Impossible II. Maar de legendarische gitarist van Queen heeft een ook een track meegespeeld van Foo Fighters: 'Tired Of You' - afkomstig van het album One By One uit 2002. 

5. TENACIOUS D

Deze samenwerking is misschien niet met de volledige bezetting van Foo FIghters, maar deze geniale samenwerking van Dave Grohl en Tenacious D moet genoemd worden in deze lijst. Het duo - bestaande uit Jack Black en Kyle Gass kregen Grohl zover om de gitaar-spelende duivel te spelen in hun track 'Triubte. Daarnaast verzorgde hij alle drumpartijen op het debuutalbum uit 2001. 

4. RICK ASTLEY

Het was misschien niet helemaal een echte Rickroll want Dave Grohl kondigde Rick Astley toch wel echt aan. Samen speelde ze - een flink gitaarversterkte - versie van Astley's 'Never Gonna Give You Up.'

3. THEM CROOKED VULTURES

Oke eerlijk, dit is natuurlijk ook niet helemaal een Foo Fighters samenwerking, maar eigenlijk een ander project van frontman Dave Grohl. Them Crooked Vultures bestaat naast Dave uit leden van Led Zeppelin en Queens of The Stone Ages en is misschien wel de vetste super-group ooit! In 2009 releasde Them Crooked Vultures hun self-titled debuutalbum. Tot op heden is er nog geen nieuwe plaat geweest, maar we geven de hoop nog niet op. 

2. PAUL MCCARTNEY - SUNDAY RAIN

 De Foo's coverde ooit eens 'Band on the Run' van The Wings. Dave Grohl en Paul McCartney hebben al meerdere samenwerkingen op hun naam staan, zoals 'Cut Me Some Slack' voor Dave's film Sound City. Naast al zijn andere muzikale talenten kan Sir Paul McCartney ook nog eens een flink potje drummen. Zo verzorgde hij de drums op de eerste twee tracks van The White Album van The Beatles. Ook leuk om te weten: de zang in deze track wordt op zich genomen door drummer Taylor Hawkins. 

1. HARPER GROHL - WE WILL ROCK YOU

Dit is misschien wel onze favoriete "samenwerking" van Foo Fighters. Op het IJslandse festival Secret Solstice Festival kondigde Dave trots aan: "There's another Grohl on the drum set now" waarna zijn dochter Harper - toen 8 - achter de drums van Taylow Hawkins klom om 'We Will Rock You' te spelen. De eerste song die ze had geleerd, hoe stoer!

Datum

14 augustus 2020

SHARE

Stuur ons een berichtje