Stuur ons een berichtje

#1 Kanshebber: 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana

De Top 10 van de KINK 1500 is nog niet definitief. Tijdens de KINK 1500 kan er gestemd worden op de 10 meest populaire platen in de lijst. 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana is een van de kanshebbers op de nummer 1 positie.

NIRVANA

De Amerikaanse band Nirvana bestond uit frontman Kurt Cobain, bassist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl. De band is een van de meest invloedrijke bands uit de jaren 90 en de grungebeweging uit Seattle. In 1994 pleegde frontman Kurt Cobain zelfmoord, wat ook het einde van het band betekende. 

SMELLS LIKE TEEN SPIRIT

In 1991 brengt Nirvana tweede studio album Nevermind uit. Het betekende de grote doorbraak van de band. Eerste single van dit album was 'Smells Like Teen Spirit'. Muzikaal gezien heeft het nummer veel invloeden uit de punkrock. Harde passages op zowel drums als bas en gitaar, afgewisseld met rustige secties. Voor het nummer liet Cobain zich inspireren door Pixies. 'Smells Like Teen Spirit' werd een enorme hit en hiermee leek het grungegenre onverwacht bij het mainstream publiek door te breken. 

Ook de videoclip droeg bij aan het succes van het nummer. Tijdens een schoolconcert treed de band op, inclusief cheerleaders, om op het einde alles te slopen. De videoclip kwam op hoge rotatie op de muziekzenders, waardoor een groot publiek het nummer leerde kennen en waarderen. In 2019 stond het nummer op #4, waar wil je dat die dit jaar komt te staan?

BRENG JE STEM UIT 

Gaat jou stem uit naar 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana? Geef 'm snel door!
De top 10 ziet er - op alfabetische volgorde - als volgt uit:

Editors - Papillon
Foo Fighters - Everlong
Metallica - Master of Puppets
Muse - Knights of Cydonia
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Pearl Jam - Black
Queens Of The Stone Age - No One Knows
Radiohead - Paranoid Android
Rage Against The Machine - Killing In The Name
Rammstein - Deutschland

Let op: je kunt op slechts één nummer je stem uitbrengen, de track waarvan jij vindt dat het de nummer 1 moet worden! Vergeet na het stemmen niet je mail te checken om je stem te bevestigen!

KLIK HIER OM TE STEMMEN

De KINK 1500 wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door XITE. We love music videos.

Datum

28 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje