Stuur ons een berichtje

#1 Kanshebber: 'Papillon' van Editors

De Top 10 van de KINK 1500 is nog niet definitief. Tijdens de KINK 1500 kan er gestemd worden op de 10 meest populaire platen in de lijst. 'Papillon' van Editors is een van de kanshebbers op de nummer 1 positie.

EDITORS 

In 2009 bracht de Britse band Editors hun derde studioalbum In This Light and on This Evening. Het was voor het eerst in twee jaar dat de band weer iets uitbracht. Eerste single van dat album werd 'Papillon'. En dat was ineens een heel ander geluid dan we van de band gewend waren. Meer elektronisch en bombastisch, dat is het geluid van 'Papillon'. Hoe dan ook werd de single goed ontvangen, in Belgie stond het nummer zelfs op #1. Nog beter werd het nummer ontvangen op de festivalweides. 'Papillon' spelen ze vaak aan het einde van hun set, waarbij het een echt festivalanthem blijkt. 

PAPILLON

Papillon betekent 'vlinder' in het Frans. De titel verwijst naar de autobiografie van de Franse schrijver Henri Charrière. De songtekst en het nummer kan geintepreteerd worden als een wil om jezelf te bevrijden. Dat is met het bombastische en knallende geluid van Papillon wel voor te stellen. 

KINK 1500

Editors staat met veel noteringen in de KINK 1500. Na 'Papillon' is 'Smokers Outside The Hospital Doors' de populairste plaat, die is terug te vinden op #38. Daarnaast kennen we zanger Tom Smith ook van het duo Smith & Burrows. Samen met Andy Burrows staat hij ook in de KINK 1500, met 'All The Best Moves'. 

BRENG JE STEM UIT 

Gaat jou stem uit naar 'Papillon' van Editors? Geef 'm snel door!
De top 10 ziet er - op alfabetische volgorde - als volgt uit:

Editors - Papillon
Foo Fighters - Everlong
Metallica - Master of Puppets
Muse - Knights of Cydonia
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Pearl Jam - Black
Queens Of The Stone Age - No One Knows
Radiohead - Paranoid Android
Rage Against The Machine - Killing In The Name
Rammstein - Deutschland

Let op: je kunt op slechts één nummer je stem uitbrengen, de track waarvan jij vindt dat het de nummer 1 moet worden! Vergeet na het stemmen niet je mail te checken om je stem te bevestigen!

KLIK HIER OM TE STEMMEN

De KINK 1500 wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door XITE. We love music videos.

Datum

22 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje